Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: łosoś

Łosoś zapiekany w cieście francuskim

Składniki: 250 g filetów z łososia gotowe ciasto francuskie 5 pieczarek cebula żółtko cytryna śmietana vegeta sól pieprz zioła prowansalskie słodka papryka koperek Sposób wykonania: Cebulę posiekać ,pieczarki pokroić w plasterki i razem przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Doprawić do smaku ziołami oraz papryką i wymieszać ze śmietaną. Doprowadzić do wrzenia i odstawić do ostygnięcia, Następnie…

Tagiatelle z sosem łososiowym

Składniki: 30 dag makaronu tagiatelle 20 dag łososia wędzonego 200 g śmietany sok z ½ cytryny pieprz 5 dag parmezanu łyżka oleju Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu . W między czasie łososia usmażyć na rozgrzanym oleju p  czym wlać do niego śmietanę i trzymać na małym ogniu, aż całość zgęstnieje. Doprawić do…

Rolada łososiowa z twarogiem

Składniki: 20 dag wędzonego łososia w plastrach 15 dag twarogu serek topiony szczypiorek natka pietruszki ząbek czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Ser zmiksować po czym dodać posiekany szczypiorek, natkę pietruszki oraz posiekany czosnek. Całość wymieszać  i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie plastry łososia ułożyć tak aby zachodziły na siebie i rozsmarować na nich…

Kanapki na sucharkach

Składniki 1 op. sucharków serek kanapkowy plasterki łososia 2 jajka ugotowane ogórek konserwowy papryczka czerwona groszek kukurydza majonez ketchup Sposób wykonania: Sucharki posmarować serkiem i ułożyć plasterki łososia Następnie jajka pokroić w krążki i położyć je na plasterki łososia. Udekorować groszkiem, kukurydzą oraz ogórkiem i papryka pokrojonymi w kostkę. W wolnych miejscach zrobić kilka kropli…

Sałatka dla łasuchów

Składniki: 2 pomidory 1 ogórek 2 kulki mozzarelli 1 op. łososia sałatkowego 250 g żółtego sera 1 kapusta pekińska sos winegret szczypta soli Sposób wykonania: Pomidora, ogórka, mozzarelle, łososia oraz żółty ser pokroić w kostkę i połączyć ze sobą. Dodać jeszcze poszatkowaną kapustę. Doprawić do smaku solą i polać sosem winegret. Odstawić na 10 minut…