Składniki:
- 2 dzwonka łososia
- 3 łyżki oleju
- 1 mały seler
- 1 pietruszka
- kolorowy pieprz w ziarenkach
- 2 szklanki białego wina
- ½ łyżeczki szafranu
- 1,4 dkg żelatyny
- suszona pietruszka, bazylia, oregano
- sok z cytryny
- sól, pieprz do smaku
Składniki: kilka plastrów łososia serek kozi 1 gałązka koperku 1 cytryna Sposób wykonania: Ser kozi pokroić w plastry, które owinąć plasterkami wędzonego łososia. Małe roladki udekorować na półmisku. Udekorować plasterkami cytryny oraz gałązkami koperku.
Składniki: 20 dag wędzonego łososia 1 cebula 1 cytryna 3 ogórki konserwowe 1 gałązka koperku 1 awokado Sposób wykonania: Łososia pokroić w drobną kostkę, którą ułożyć na środku talerza. Następnie cebulę, ogórki oraz awokado pokroić w drobną kostkę i ułożyć wokół łososia. Udekorować plasterkami cytryny oraz koperkiem.
Składniki: 200 g łososia wędzonego 150 g łososia świeżego 400 g ziemniaków ½ kostki masła 1 por 1 cebula 1 łyżka majeranku 5 ziarenek ziela angielskiego 3 liście laurowe pieprz sól 200 ml śmietany Sposób wykonania: Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, które zalać 2 litrami wody. Dodać jeszcze liść laurowy, masło oraz ziele angielskie i…