Składniki: 2 – 3 kg schabu, łopatki lub karczku wieprzowego 5 łyżek posiekanych drobno ulubionych ziół (majeranek, szałwia, tymianek) ½ łyżeczki nasion kminku 5 posiekanych drobno ząbków czosnku ½ szklanki oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, dokładnie osuszyć. Zioła i przyprawy wymieszać z oliwą i tą mieszanką natrzeć dokładnie mięso. Odstawić zawinięte w folię…
Tag: łopatka
Wieprzowina
Flaczki z wieprzowiny
by Xawier • • 0 Comments
Składniki: • 0.5 kg łopatki • 3 cebule • 70 dag włoszczyzny • 1 łyżka mąki • 10 dag smalcu • sól, pieprz • majeranek, imbir, ziele angielskie Sposób przyrządzenia: Umyte mięso pokrajać w wąskie paski, posolić, obtoczyć w mące wymieszanej z pieprzem, podsmażyć w połowie tłuszczu. Przełożyć do rondla, podlać wodą lub rosołem, dodać…