Składniki: • pieczarki marynowane 1 słoiczek • kukurydza 1/3 puszki • jajka ugotowane na twardo 4 sztuki • majonez kielecki 2-3 łyżki • sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jajka kroimy i dajemy do miski, dosypujemy odsączone pieczarki i kukurydzę. Majonezem zalewamy sałatkę i doprawiamy. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa
Tag: kukurydza
Sałatki
Sałatka babuni z kukurydzą
by Ewelina B • • 0 Comments
Półmięsne
Naleśniki z mięsem i koperkowym sosem
by Ewelina B • • 0 Comments
Sałatki
Sałatka w imbirowo miodowym sosie
by Kim • • 0 Comments
Składniki: 3 kolorowe papryki 1 cebula 1 jabłko 5 mini kolb kukurydzy konserwowanej ½ szklanki posiekanej sparzonej kapusty czerwonej lub włoskiej 10 winogron bez pestek Sos: 1 łyżeczka tartego imbiru 2 rozgniecione ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy 1 łyżka miodu sos sojowy, sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Paprykę oczyścić,…
Indyk
Gyros z udźca z indyka
by Ewelina B • • 0 Comments
Ta potrawa jest troszeczkę pracochłonna ale jest tego warta. Serwuję ją z białym ryżem ugotowanym na sypko, surówką z białej kapusty oraz sosem czosnkowym.
Składniki:
• udziec z indyka 1 sztuka
• kukurydza 1 puszka
• pędy bambusa 1/2 słoika
• czubryca czerwona 2 łyżeczki
• ziarenka smaku 1/2 łyżeczki
• przyprawa do gyrosa 1/2 opakowania
Sposób przyrządzenia:
Udziec z indyka obieramy ze skóry i nacieramy czubrycą, ziarenkami i przyprawą do gyrosa- zostawiamy w lodówce na kilka godzin. Układamy na brytfance i pieczemy w piekarniku około 1,5 godziny w 140’C.
Studzimy i obieramy mięso, kroimy je w paseczki. Na patelni smażymy z kukurydzą i bambusem, doprawiamy jeszcze przyprawa do gyrosa. Układamy na talerzu i jemy.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa


-300x188.jpg)
.jpg)