Cykl – przepisy mistrzówSkładniki: (15 porcji) I. 2 blaty francuskie II. krem waniliowy III. owoce leśne w wódce IV. sos z owoców leśnych V. kuwertura czekoladowa VI. świeża mięta Krem waniliowy – 2,7kg Bita śmietana – 1 l Mleko – 1 l Krem patisjer – 0,5 kg Adwokat – 200 ml Sposób przyrządzenia: Ciasto francuskie…
Tag: kuchnia wędkarska
Ciasto na pizze
Ciasto na pizzę
by bohun • • 5 komentarzy
Pierogi
Pierogi z jagodami lub wiśniami
by marek • • 0 Comments
Śledzie
Śledzie smażone nadziewane
by marek • • 0 Comments
Wymoczyć śledzie, oczyścić, wyjąć środkową ość, osuszyć i nałożyć w środku następującym farszem: Usiekać mlecz, utrzeć trochę cebuli, dodać masła, tartej przesianej bułki, jedno jajko, wymieszać dobrze masę, nałożyć nią śledzie i piec je na klarowanym maśle. Na podstawie książki Marii Śleżańskiej "Co dziś na obiad" 1935 r