Składniki: 40 dag tuńczyka z puszki, 1/2 grejpfruta (opcjonalnie) 1 banan 250 ml majonezu 1 łyżeczka soku cytrynowego 3 jajka ugotowane na twardo słodka papryka, sól 125 ml chudego jogurtu kilka liści sałaty do przybrania. Sposób przyrządzenia: Rybę wyjąć z puszki, osączyć i pokroić na kawałki o jednakowej wielkości. Banany obrać pokroić na plasterki, skropić…
Tag: Kuchnia polska
Sałatki
Sałatka z patisonów
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 40 dag młodych patisonów 2 średnie pomidory 1 średnia cebula 2 łyżki oleju słonecznikowego 2 łyżki soku z cytryny cukier i sól do smaku Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pomidory umyć, osączyć i pokroić na ósemki. Patisony umyć i zetrzeć na tarce od jarzyn. Warzywa wymieszać. Olej połączyć z sokiem z…
Grill
Deser z grilla*
by marek • • 0 Comments
*Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Jabłko – 1 szt. Gruszka – 1 szt. Banan – 2 szt. Ciasto naleśnikowe na piwie Ananas świeży – 1 szt. Brzoskwinia – 2 szt. Sos czekoladowy Truskawki Mięta świeża Sposób przyrządzenia: Jabłko, gruszkę i ananasa pokroić na plasterki, posypać cukrem i grillować kilka minut. Banana pokroić na kilka podłużnych…
Zupy
Zupa szczawiowa
by Bahus • • 0 Comments
Sałatki
Sałatka ziemniaczana z twarożkiem i szynką
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 50 dag ziemniaków, 15 dag cienko pokrojonej szynki, 20 dag twarożku, 1 świeży ogórek, 1 pęczek koperku, 3 łyżki śmietany, 1 ząbek czosnku, sok z cytryny, biały pieprz, sól. Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć ugotować w łupinach, obrać, zimne pokroić w plasterki, a szynkę w paseczki. Ogórek umyć i wraz ze skórką pokroić w cienkie…