Składniki: 1 kostka masła roślinnego 4 łyżki kakao 16 łyżek mleka 2 szklanki cukru zapach arakowy płatki owsiane Sposób przyrządzenia: Masło,mleko,cukier,kakao gotujemy na wolnym ogniu do roztopienia.Po zagotowaniu odstawiamy z ognia, dodajemy zapach.Następnie wsypujemy płatki owsiane, aż utworzy nam się gęsta masa.Łyżeczką formujemy cukierki na folii aluminiowej i pozostawiamy do zastygnięcia. SMACZNEGO!!!!
Tag: Kuchnia polska
Pierogi
Pierog ruski z mięsem
by marek • • 0 Comments
Przygotować wedle upodobania ciasto francuskie lub drożdżowe, i nałożyć następującym farszem. Mięso z rosołu lub pozostałe z pieczeni, (najsmaczniejsze jednak jest z dodaniem kawałka mięsa wieprzowego) posiekać drobno i wymieszać z bułką rozmoczoną w mleku. Zasmażyć na łyżce masła pół cebuli drobno posiekanej, wrzucić w nie mięso i przesmażyć razem. Dodać trochę pieprzu, 2 jaja…