Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnia myśliwska

Ryba w sosie pieczarkowym.

Składniki: 60 dag filetów z ryby morskiej 1/2 kg małych pieczarek por,  sok z cytryny 400 ml bulionu warzywnego 200 ml śmietany 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: 1. Rybę umyć, osuszyć, skropić połową soku z cytryny i posolić 2. Umyte i osuszone pieczarki smażyć na maśle przez 5-6 min., dodać…

Ryba po olsztyńsku.

Składniki: 80 dag morszczuka, mintaja lub dorsza 25 dag pieczarek szklanka śmietany pół szklanki oleju łyżka mąki, 2 cebule, łyżka margaryny, natka pietruszki jarzynka lub vegeta, pieprz Sposób przyrządzenia: 1. Rybę rozmrozić, pokroić na kawałki (dzwonka), oprószyć jarzynką, obtoczyć w mące i usmażyć na mocno rozgrzanym oleju , dodając pod koniec cebulę pokrojoną w talarki.…

Ryba w ziołach.

Składniki: 80 dag filetów 75 dag pomidorów 3-4 ząbki czosnku łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżki octu winnego 1/2 łyżeczki utłuczonego zielonego pieprzu sok z 1/2 cytryny 2 cebule 50 g rodzynek 5 łyżek oleju 12-14 oliwek Sposób przyrządzenia: 1. Rybę skropić sokiem z cytryny. 2. Zioła zawinąć w kawałek płótna. 3. 3 łyżki oleju rozgrzać…

Pizza neapolitana

Sos.
Składniki:

  • 1 łyżeczka masła
  • 1 cebulka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • ½ kostki bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • sproszkowany czosnek
  • sól, mąka ziemniaczana

Pizza frutii di mare.

Sos. Składniki: 1 łyżeczka masła 1 cebulka 1 ząbek czosnku 1 puszka krojonych pomidorów ½ kostki bulionu warzywnego 1 łyżeczka oregano 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki 1 łyżeczka ketchupu sproszkowany czosnek sól, mąka ziemniaczana Sposób przyrządzenia: Podsmażyć pokrojoną cebulkę i czosnek. Dodajemy odsączony sok z pomidorów i zagotowujemy. Po paru minutach dodajemy kostkę bulionową, oregano,…