Składniki:
- 15 gotowych kruchych babeczek
- 300 g owoców sezonowych
- 100 g mielonych migdałów
- 6 łyżek cukru
- 3 jajka
- 3 łyżki cukru pudru
Składniki: 15 gotowych kruchych babeczek 500 g truskawek 250 g tłustego twarogu 2 łyżki gęstej kwaśniej śmietany 2 łyżki likieru pomarańczowego 3 łyżki cukru skórka starta z pomarańczy Sposób wykonania: Twaróg utrzeć razem ze śmietaną oraz truskawkami, po czym dodać cukier, likier oraz skórkę startą z pomarańczy. Całość zmiksować aż masa zgęstnieje, wówczas nałożyć ją…
Składniki:• mąka 40 dag• masło 20 dag• cukier puder 15 dag• żółtka 3 sztuki• kakao 2 dag• mak 2 dag• cynamon 10 dag• cukier waniliowy Sposób przyrządzenia:Żółtka należy utrzeć z cukrem pudrem, mąkę należy przesiać na stolnicę,posiekać ją z tłuszczem i masą żółtkowo-cukrową, wyrobić ciasto ipodzielić je na 4 części. Do pierwszej dodać kakao, do…