Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: krówki

Pianka w czekoladzie

Składniki: 1 puszka skondensowanego słodkiego mleka 2 galaretki o ulubionym smaku 1 tabliczka czekolady Sposób przyrządzenia: Mleko w puszce włożyć do lodówki i schłodzić. Z połowy wody przewidzianej na opakowaniu według przepisu rozpuścić galaretkę. Włożyć do lodówki żeby lekko stężała. Po tym czasie miksujemy tężejącą galaretkę dodając schłodzone mleko. Wlewamy do foremki i odkładamy do…

Domowe krówki

Składniki: puszka mleka skondensowanego słodkiego 2 łyżki masła 2 łyżki kakao 25 dkg ciastek biszkoptowych tłuszcz do formy Sposób przyrządzenia: Ciastka drobniutko pokruszyć blenderem. Do rondelka wlać skondensowane mleko, kakao i masło. Lekko podgrzewać mieszając na niewielkim ogniu, aż masa będzie się odrywać od dna rondelka. Masę lekko ostudzić, dodać uprzednio rozkruszone biszkopty, dokładnie wymieszać.…

Ryżowe słodkie kulki

Składniki: 1 torebka ryżu dmuchanego 20dag krówek 20 dag toffi 250 g masła 1 łyżka kakao Sposób wykonania: Na patelni bez tłuszczu przyrumienić ryż. Następnie roztopić toffi, krówki, masło oraz kakao i dodać do ryżu. Całość szybko i dokładnie wymieszać Na sam koniec z masy formujemy owalne kulki.

Krówki

Składniki: mleko skondensowane słodzone 1 puszka masło 10 dag płatki owsiane 5 dag spirytus 1 łyżka Sposób przyrządzenia:Mleko nie otwierając puszki proszę włożyć do garnka wypełnionego wodątak, aby zakryć puszkę, wstawić je na ogień i gotować przez 3 godziny.Następnie wystudzić puszkę w zimnej wodzie i otworzyć ją. Płatki owsianenależy uprażyć na patelni na złoty kolor…

Szyszki z krówek

Składniki:½ kg cukierków krówki1 opakowanie ryżu preparowanego Sposób przyrządzenia:Krówki ciągnące rozpuścić w rondelku na malutkim gazie(uważać by się nie przypaliło), wrzucić do tego ryż. Wymieszać. Gdy trochę wystygnie należy formować kulki lub szyszki, średniej wielkości. Gotowe zaraz po zrobieniu. Smacznego. Przepis z mojej głowy.Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Aneta Surma