Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: krokiety

„Krokiety” pychotka

Składniki: Naleśniki: 2 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka gazowanej wody mineralnej 1/2 łyżeczki cukru ½ łyżeczki soli tłuszcz do smażenia Farsz: 50 dkg gotowanego mięsa z rosołu 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku natka pietruszki łyżka oleju 2 jajka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy trzepaczką do…

Paszteciki mięsne mojej teściowej

Składniki: Ciasto drożdżowe: 1 kg mąki (ja używam tortowej) kostka drożdży 4 jajka szczypta soli ok. szklanki mleka kostka margaryny ok.2 łyżek cukru Farsz: ok.1 kg karkówki bez kości 2-3 cebule sól, pieprz sucha bułka Sposób wykonania: Najpierw pokroić karkówkę na drobne kawałki(szybciej się piecze) Podsmażyć na oleju z cebulką. Pózniej podlać wodą i dusić…

Krokiety po włosku*

Składniki: 20 dag parówek 10 dag ryżu 5 dag żółtego sera cebula koperek 2 jaja sól, pieprz bułka tarta Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na tłuszczu. Ser zetrzeć. Ryż, cebulę, ser, koperek, 1 jajko- wymieszać oraz doprawić. Parówki pokroić wzdłuż. Każdą część parówki obłożyć masą. Panierować w jajku i bułce tartej,…

Paszteciki z nadzieniem (do barszczu czerwonego itp.)

Ciasto: Półtorej szklanki mąki pszennej Dwie łyżki śmietany 2-3 całe jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g masła duża szczypta soli woda mąka (można dodawać gdyby było zbyt gęste lub zbyt rzadkie) Sposób przyrządzenia: Mąkę przesiać z proszkiem, solą, wrzucić całe masło, siekać nożem aż połączy się z większą częścią mąki. Jajka (całe) rozmącić…