
Składniki:
- ½ kg ugotowanych krewetek
- 1 kieliszek tequili
- 1 łyżeczka sambalu
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek

Składniki: 75 dkg szparagów 50 dkg oczyszczonych odwłoków średnich krewetek 1,5 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta białego pieprzu 1 łyżka oleju 2 łyżeczki tartego imbiru 2 drobno posiekane ząbki czosnku Sposób przyrządzenia: Szparagi oczyścić, odciąć zdrewniałe części , pokroić na mniejsze odcinki. W miseczce wymieszać bulion drobiowy, sos…
Składniki: 20 krakersów 20 skropionych sokiem z cytryny plastrów awokado o wymiarach krakersa 20 średniej wielkości usmażonych krewetek Sposób przyrządzenia: Na krakersie ułożyć plaster awokado, a na nim jedną krewetkę. Spiąć całość wykałaczką. Podawać na wyłożonym sałatą półmisku.