Składniki: 4 gotowane jajka 1 surowe jajko 1 cebula 4 łyżki bułki tartej 3 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki gęstej śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Ugotowane jajka obrać ze skórki i drobno pokroić. Następnie na 2 łyżkach masła przesmażyć posiekaną cebulę. Wówczas dodać 2 łyżki bułki tartej oraz pokrojone jajka. Całość…
Tag: kotlety
Porady i Ciekawostki
Kotlety baranie Alicji
by Alicja Podsiadło • • 0 Comments
Składniki: 8 kotletów baranich 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki smalcu ½ szkl bulionu 1 szkl mąki 5 jaj ½ szkl mleka sól pieprz Sposób wykonania: Z combra wyciąć kotlety, które zbić lekko tłuszczem i obsmażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oliwy. Następnie odstawić je do ostygnięcia i oprószyć solą. Natomiast…
Porady i Ciekawostki
Kotlety wieprzowe z rozmarynem
by Damian Dobrzański • • 0 Comments
Składniki: łyżeczka szałwii łyżeczka rozmarynu 2 ząbki czosnku Łyżeczka soli łyżeczka pieprzu 4 kotlety wieprzowe 2 łyżki masła łyżka oliwy z oliwek ¾ szkl wytrawnego białego wina Sposób wykonania: Posiekany czosnek wymieszać z rozmarynem, szałwią, solą oraz pieprzem. Powstałą mieszanką natrzeć mięso. Wówczas zarumienić kotlety z obu stron na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Następnie…
Porady i Ciekawostki
Kotleciki z selera
by Ewelina Kupiec • • 0 Comments
Składniki: 1 duży seler ¼ szklanki zmielonych orzechów włoskich + do panierowania zioła prowansalskie 3 jajka sól, pieprz do smaku słodka mielona papryka olej Sposób wykonania: Seler dokładnie umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mielone orzechy i 2 jajka, wlać 1-2 łyżki oleju, doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i…
Porady i Ciekawostki
Kotleciki mielone z jagnięciny
by Patryk Budziński • • 0 Comments
Składniki:
- 450 g mielonej jagnięciny
- 3 ząbki czosnku
- 2 cebule dymki
- ½ łyżeczki przyprawy chili
- 1 łyżeczka chińskiego curry
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
- 25 g bułki tartej
- 1 jajko
- 3 łyżki oleju roślinnego
- 125 g kapusty pak choi
- 1 por
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 2 łyżki wody
- 300 ml bulionu z baraniny
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego