Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kotlety

Kotlety z „rozmaitościami”

Składniki: 6 niedużych kotletów schabowych lub z piersi indyka 6 plasterków szynki 6 plasterków żółtego sera 1 czerwona papryka 6 plasterków sera Feta 10 dag schłodzonego masła sól, pieprz tłuszcz 2-3 jajka bułka tarta Wykonanie: Kotlety rozbić dość cienko, posolić, popieprzyć. Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić ją na drobne kawałki.Na każdy kotlet położyć…

Schab z pieczarkami.

Skład: schab bez kości pieczarki masło oliwa cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, wykroić kotlety. Kotlety lekko rozbić i przyprawić. Pieczarki i cebulę obrać, pieczarki podzielić na kilka części, cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, kotlety obsmażyć na złoty kolor, wyjąć i pozostawić w cieple. Do pozostałego na patelni tłuszczu dodać łyżkę…

Jajeczne placuszki.

Skład: 6 jaj 1 łyżka tartej bułki olej do smażenia sól, pieprz cebulka 1 bułka Sposób przyrządzenia: Bułkę namoczyć w mleku, 5 jaj ugotować i przekręcić przez maszynkę wraz z wyciśniętą bułką. Dodać posiekaną i podsmażoną cebulkę, sól, pierz, wbić surowe jajko i wymieszać. Uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej i piec na oleju. Smacznego

Kotlety mielone.

Skład: 50 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego, bułka jajko sól, pieprz, olej Sposób przyrządzenia: Wyrobić mielone mięso z dodatkiem namoczonej i odciśniętej bułki, jajkiem i przyprawami. Uformować kształtne kotlety, otoczyć je w tartej bułce i usmażyć.