Składniki: 6 steków z tuńczyka 1 cebula 7 łyżek soku z cytryny 150 ml wody sól pieprz 3 jajka 1 łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Rybę przełożyć do rondla. Dodać do niej sok z cytryny, plastry cebuli, sól oraz pieprz. Zalać wodą i gotować pod przykryciem około 15-20 minut. Po tym czasie rybę oraz cebulę…
Tag: koperek
Listy
Pulpety w koperkowym sosie
by Alina Jóźwiak • • 0 Comments
Składniki: 60 dag filetów rybnych 1 cebula 2 łyżki masła 1 czerstwa bułka jajko ½ l bulionu warzywnego 1 op gęstej śmietany 1 łyżeczka mąki 1 łyżeczka posiekanego koperku szczypta białego pieprzu szczypta suszonego imbiru szczypta suszonego czosnku sól Sposób wykonania: Rybę zmielić w maszynce po czym dodać do niej bułkę namoczoną w wodzie, posiekaną…
Listy
Bakłażany w ziołowej marynacie
by Ryszard Śliwiński • • 0 Comments
Składniki: 1 kg bakłażanów 2 gałązki selera naciowego 2 łyżki posiekanej bazylii 2 łyżki posiekanego koperku kilka ząbków czosnku 1 łyżka soli 1 ½ szkl octu winnego Sposób wykonania: Bakłażany włożyć do wrzątku na 3 minuty po czym je odcedzić i przekroić na krzyż lecz nie przecinając do końca. Następnie do rondelka wlać 2 szklanki…