Składniki:
- 2 główki kopru włoskiego
- 1 jajko
- tarta bułka
- 6 łyżek oleju
- ½ pęczka natki pietruszki
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 6 bulw kopru włoskiego 1 łyżka masła 10 dag mąki ½ szkl. mleka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 szkl. startego sera roquefort rzeżucha listki kopru kolendra natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Bulwy przekroić na pół po czym zalać wrzątkiem, doprowadzić do wrzenia i trzymać na ogniu ok. 20 min, wówczas miękkie bulwy odcedzić.…
Składniki: 4 duże główki kopru włoskiego 130 g boczku pokrojonego w kostkę 4 świeże cebulki dymki sok z połówki cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek 150 g sera pont l’évêque 5 łyżek śmietany sól pieprz Przygotowanie: Posiekany koper włoski włóż do rondla z wodą i gotuj przez 5 min na dużym ogniu. Odcedź i przełóż…