Składniki: 1/3 szklanki octu jabłkowego 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżki drobno pokrojonego imbiru 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżka oleju 1 łyżeczka nasion kopru szczypta mielonego ziela angielskiego Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty zmiksować w blenderze. Przygotować czyste słoiczki, przelać do nich marynatę, szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce.
Tag: klonowy
Listy
Pasternak i marchewka pieczone z syropem klonowym
by Karolina Nowak • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg mini marchewek 30 dkg pokrojonego na 5 cm kawałki pasternaku 2 łyżki oliwy 3 łyżeczki syropu klonowego 1 łyżeczka musztardy ziarnistej sok z połowy pomarańczy 1 łyżeczka otartej z pomarańczy skórki Sposób przyrządzenia: Kawałki pasternaku pokroić wzdłuż na ćwiartki. Marchewkę i pasternak wymieszać w naczyniu żaroodpornym z oliwą i piec w piekarniku…