Składniki: 20 dag kiszonej kapusty 20 dag dyni 3 łyżki oleju sól cukier Sposób wykonania: Kiszoną kapustę poszatkować, dynię pokroić w kostkę. Całość skropić olejem i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Tag: kiszona kapusta
Listy
Sałatka z kiszonej kapusty, korniszonów i marchewki
by Mateusz Falkowski • • 0 Comments
Składniki: 500 g kiszonej kapusty 150 g cebuli 150 g korniszonów 100 g marchewki 3 czerwone papryki 100 g marynowanej papryki Sos: 500 ml zimnej przegotowanej wody 2 łyżki octu winnego 2 łyżki oleju 1 łyżka cukru 1 pęczek koperku sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, cebulę posiekać, korniszony i marchewkę pokroić w kostkę a papryki…
Listy
Surówka z kiszonej kapusty
by Artur Czarnecki • • 0 Comments
Składniki: 500 g kiszonej kapusty 1 marchewka 3 łyżki oleju sól cukier pieprz Sposób wykonania: kapustę poszatkować a marchewkę obrać, zetrzeć na tarce i dodać do kapusty. Całość wymieszać, skropić olejem id oprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Listy
Grzyby w kapuście
by Bożena • • 0 Comments
Składniki: 7 dag kiszonej kapusty 3 dag suszonych grzybów łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia kapustę poszatkować i zalać ją wrzątkiem, doprowadzić do wrzenia i gotować około 30 minut. W między czasie grzyby ugotować w tej samej wódzie w której się moczyły po czym przelać je…
Listy
Kapuśniak na wędzonce Krystyny
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: ½ kg kiszonej kapusty 25 dkg wędzonego boczku 15 dkg wędzonej kiełbasy marchewka, pietruszka, cebula 4 ziemniaki 2 listki laurowe, ziele angielskie, ziarna pieprzu 3-4 ząbki czosnku olej Sposób przyrządzenia: Boczek i obraną cebulę podsmażyć na oleju, dodać odciśniętą kapustę i podsmażyć, około 15-20 minut. Warzywa umyć, pokroić w kostkę włożyć do garnka i…