Skład: wędzone udka kurczaka 1/2kg kiszonej kapusty cebula 20dkg wędzonego boczku oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kapustę wypłukać. Boczek pokroić w małe plastry i wraz z obraną i pokrojoną cebulą obrumienić na oliwie. Kapustę, obrumienione plastry boczku i cebulę włożyć do garnka, podlać wodą i ugotować wraz z ulubionymi przyprawami. Miękką kapustę przełożyć do płaskiego…
Tag: kiszona kapusta
Dodatki
Surówka z kiszonej kapusty po węgiersku
by tinca • • 1 Comment
Skład: 500g kiszonej kapusty łyżka oliwy łyżeczka kminku 2 jaja sól Sposób wykonania: Kapustę wymieszać z oliwą i kminkiem. Udekorować ćwiartkami jaj ugotowanych na twardo.
Dziczyzna
Kuropatwy z kwaszoną kapustą z jabłkami
by Michał Milak • • 0 Comments
Kapusta kwaszona z jabłkami 50 g boczku pokroić w drobną kostkę i w 2 łyżkach oleju spożywczego wytopić na skwarki, tłuszcz przełożyć do garnka 500 g kapusty kwaszonej roztrząsnąć i ew. pokroić, włożyć do garnka, dodać 1/2 liścia laurowego 5 jagód jałowca razem poddusić, podlać 125 ml (1/8 l) gorącej wody i dusić kwaszoną kapustę przez…
Dziczyzna
Żeberka z dzika w kapuście kwaszonej
by Marian Borkowski • • 1 Comment
Składniki: ok. 1 kg żeberek z dzika lub wieprzowych, 2 kg kapusty kwaszonej, 2 marchewki, 1 duża cebula, smalec (z dzika lub wieprzowy), mąka, sól, przyprawy (liść laurowy, po kilka ziaren pieprzu, jałowca i ziela angielskiego, pieprz mielony) Sposób przyrządzenia: Kapustę odcisnąć z kwasu (nie płukać, chyba że jest wyjątkowo kwaśna), zalać wrzątkiem, dodać…