Składniki:
- 150 g kiełków sojowych
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1 łyżka ziaren sezamu
Sos:
- 1/4 filiżanki sosu sojowego
- 1/4 filiżanki lekkiego octu
- szczypta imbiru
Składniki: pudełko (100 g) różnych kiełków po 1 puszce (200 g) kukurydzy i czerwonej fasoli w zalewie 1 nieduży ogórek sałatkowy 200 g sera żółtego 1/2 główki kapusty pekińskiej sos Vinaigrette-Ireny Sposób wykonania: Kukurydze i fasolę odsączyć z zalewy, kapustę poszatkować, obrany ogórek pokroić w kostkę a ser w słupki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą,…
Składniki: 1 jabłko 1 ananas 1 papryka kiełki sól 2 łyżki oliwy Sposób wykonania: Obrane jabłko i ananasa pokroić w kostkę a paprykę w paski. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając jeszcze kiełki. Doprawić do smaku solą i skropić oliwą.
Składniki: 500 g ziemniaków 2 awokado 1 cytryna 4 łyżki migdałów 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz garść kiełków Sposób wykonania: Obrane ziemniaki pokroić na ćwiartki i ugotować w osolonej wodzie W między czasie obrane awokado pokroić w kostkę. Następnie migdały uprażyć na suchej patelni i wymieszać z ugotowanymi ziemniakami i awokado. Natomiast oliwę…
Składniki: 1 op. mieszanych kiełków liście zielonej sałaty ½ pęczka rzodkiewek 15 dag żółtego sera sól pieprz cukier ¼ szkl. oleju 2 łyżki musztardy 1 łyżka soku z cytryny Sposób wykonania: Sałatę porwać na małe kawałki, rzodkiewkę pokroić w plasterki a ser w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając kiełki. Następnie musztardę wymieszać z…