Składniki:
- 0,5 kg kiełbasy
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 1 główka kapusty
- 1 szkl. przecieru pomidorowego
Składniki: 12 naleśników 12 dag salami 12 dag starego sera musztarda Sposób wykonania: Każdy naleśnik posmarować odrobiną musztardy. Następnie na każdym naleśniki rozłożyć salami pokrojone na paski. Posypać całość serem i zawinąć w rulony. Ułożyć naleśniki w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na około 10 minut.
Składniki: 12 naleśników 0,5 kg wiejskiej kiełbasy 1 łyżeczka oliwy syrop klonowy Sposób wykonania: Kiełbas pokroić w kostkę, która smażyć na rozgrzanej oliwie około 10 minut. Gorącą kiełbasę rozłożyć na naleśnikach i zawinąć je w kopertę. Podawać od razu po przygotowaniu. Można polać sosem klonowym.
Składniki: 1 łyżeczka oliwy 12, 5 dag wiejskiej kiełbasy 2 jajka 1 łyżka starego parmezanu 1 łyżka mleka 1 łyżka posiekanego szczypiorku pieprz sól Sposób wykonania: Kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć ją na rozgrzanej oliwię po czym zdjąć patelnie z ognia. Jajka roztrzepać razem z mlekiem i wylać na kiełbasę. Dodać jeszcze posiekany szczypiorek…
Składniki:
• ½ l zakwasu
• 60 dag białej kiełbasy
• włoszczyzna
• 2 ząbki czosnku
• listek laurowy
• 2 łyżki mąki
• ½ szkl. śmietany
• majeranek
• sól
• pieprz