Składniki: ½ kg kiełbasy parówkowej 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 jajka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła 1/2 litra oleju sól szczypta gałki muszkatołowej Sposób przyrządzenia: Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, masło, jajka, szczyptę gałki muszkatołowej i wyrobić ciasto. Kiełbasę pokroić w paski długości 7-8 cm. Każdy pasek…
Tag: kiełbasa
Listy
Sałatka z zupek chińskich
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 2 opakowania zupek chińskich 20 dag.cienkiej kiełbasy 1/2 słoiczka kaparów pieprz 4 łyżki majonezu Sposób przyrządzenia Zupki kruszymy, zalewamy zgodnie z instrukcja na opakowaniu ( z przyprawami), po 3 minutach odcedzamy nadmiar wody. Do makaronu po wystudzeniu dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę i kapary, doprawiamy do smaku pieprzem. Całość mieszamy z majonezem. Przepis na…
Listy
Kiełbasa domowa wieprzowo cielęca
by Adam Grudniewski • • 0 Comments
Listy
Kiełbasa ziemniaczano wieprzowa
by Marzena Grzech • • 0 Comments
Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 2 kg ziemniaków 3 łyżki mąki 1 łyżka śmietany kremowej 2 ząbki czosnku ½ cebuli 2 jajka sól, pieprz, majeranek – do smaku jelito wieprzowe Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, wypłukać, obsączyć. ! kg ziemniaków pokroić w kostkę, blanszować przez 2 minuty we wrzątku, odcedzić, umieścić na sicie. Resztę ziemniaków, obrany…
Listy
Koreczki z parówki i francuskiego ciasta
by Kinga Hampel • • 0 Comments
Składniki: 5 parówek mrożone ciasto francuskie roztopione masło lub oliwa Sposób przyrządzenia: Parówki obrać z osłonek. Rozmrożone ciasto francuskie pokroić na pasy o szerokości równej długości kiełbasy. Każdą parówkę ciasno zawinąć w płat ciasta, rulon pokroić na kawałki o długości 2 – 3 cm, posmarować masłem. Tak przygotowane parówki zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury…