Składniki: ½ szklanki ostrej musztardy ½ szklanki ostrego keczupu 1 łyżeczka tabasco 3 ząbki czosnku 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki brązowego cukru ½ szklanki soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W szklanej miseczce wymieszać czosnek z pozostałymi składnikami marynaty. Dodać do żeberek i odstawić na kilka godzin. Grillować.
Tag: ketchup
Listy
Domowy ketchup
by Maja • • 0 Comments
Listy
Dip majonezowy z keczupem i brandy
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ szklanki majonezu ½ szklanki keczupu 1 kieliszek brandy 2-3 łyżki śmietany 30% sok z cytryny ½ szklanki posiekanego zielonego koperku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: W szklanym naczyniu wymieszać majonez, keczup, łyżeczkę soku z cytryny, brandy. Śmietanę ubić, połączyć z pozostałymi składnikami. Dodać posiekany zielony koperek, delikatnie wymieszać i przyprawić do smaku…
Sosy
Sos diabelski
by Celina Rosłaniec • • 0 Comments
Składniki: 3 ząbki czosnku 6 łyżek ketchupu 3 łyżki oleju sól sos tabasco Sposób wykonania: Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę po czym dodać do niego ketchup ora olej. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz taka ilością sosu tabasco aby sos wyszedł dość ostry.
Drób
Skrzydełka zapiekane w miodzie
by Marek • • 0 Comments
Składniki: 1 kg skrzydełek vegeta 1 ketchup 4 zabki czosnku 2 łyżki miodu pieprz majeranek przyprawa do kurczaka oliwa Sposób wykonania: Miód wymieszać razem z ketchupem oraz posiekanym czosnkiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Następnie skrzydlak posypać przyprawami i obsmażyć na rozgrzanej oliwie, po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego z miodem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do…