Składniki:
- 600 ml kefiru
- 600 g czarnych jagód
- cukier waniliowy
- cukier
Składniki: ½ l kefiru 25 ml soku z cytryny 25 ml wódki 15 g żelatyny 100 g śmietany kremówki 100 g kawioru Sposób wykonania: Kefir wymieszać z wódką oraz sokiem z cytryny po czym dodać żelatynę rozpuszczoną w ciepłej wodzie. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki. Gdy masa zacznie się ścinać wówczas dodać śmietaną ubitą…
Składniki: 500 g mąki 100 g masła 2 szkl kefiru 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej sól pieprz Sposób wykonania: Masło posiekać razem z mąką, po czym dodać kefir, sól, pieprz oraz sodę i całość dokładnie wyrobić. Powstałe ciasto rozwałkować po czym wykroić z niego krążki. Następnie ponacinać ich wierzchy. Ułożyć je na blasze i…