Składniki: 150 ml kefiru 100 g zmiksowanych pomidorów 1 łyżeczka soku z cytryny odrobina mielonego czosnku sól pieprz 1 łyżka posiekanego szczypiorku Sposób wykonania: Do kefiru dodać pomidory i sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem. Na koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.
Tag: kefir
Listy
Bananowy koktajl Ewy
by Ewa Celmer • • 0 Comments
Składniki: 1 banan 200 ml kefiru 50 ml wody 2 łyżki soku z cytryny listki mięty Sposób wykonania: Obranego banana zmiksować z kefirem oraz wodą. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Przelać do szklanki. Udekorować listkami mięty.
Listy
Koktajl z kefirem i truskawkami
by Wiktoria Kosik • • 0 Comments
Składniki: 75 g truskawek kilka kropel soku z cytryny 150 g odtłuszczonego kefiru cukier Sposób wykonania; Truskawki zmiksować razem z kefirem. Doprawić do smaku cukrem oraz sokiem z cytryny.
Listy
Zielony koktajl Ewy
by Ewa Karp • • 0 Comments
Składniki: 1 ogórek 300 ml kefiru 1 łyżka musztardy 2 łyżki posiekanej trybuli 1 łyżeczka oleju 1 łyżeczka soli jodowanej pieprz trybula Sposób wykonania: Obranego ogórka pokroić w drobną kostkę, dodać kefir, musztardę, olej, posiekaną trybule. Całość dokładnie zmiksować na gładki koktajl. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i udekorować trybulą.
Listy
Surówka z chrzanu i marchewki-Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 duże marchewki mały słoiczek chrzanu ½ szklanki kefiru Sposób przyrządzenia: Marchewkę, umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do salaterki wyłożyć chrzan, połączyć z marchewką i kefirem. Doskonały dodatek do dań z drobiu.