Składniki: 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka orzechów laskowych 250 ml kefiru 4 łyżki ulubionych ziół sól pieprz cukier Sposób wykonania: Do kefiru dodać posiekane zioła, orzechy oraz sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Tag: kefir
Listy
Koktajl marchwiowy z kefirem
by Krystyna Wenta • • 0 Comments
Składniki: 500 ml kefiru sok z 1 cytryny pieprz 250 g marchwi 2 łyżki miodu ½ łyżeczki mielonego anyżu Sposób wykonania; Obraną marchewkę zetrzeć. Następnie dodać do niej miód, kefir oraz sok z cytryny. Całość dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku anyżem i pieprzem.
Listy
Biały chłodnik z rzodkiewką
by Janka • • 0 Comments
Składniki: pęczek rzodkiewek ½ l jogurtu naturalnego 1/2l kefiru pęczek koperku 3 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Rzodkiewki zetrzeć na tarce. Zalać je jogurtem oraz kefirem. Dodać jeszcze posiekany czosnek i koperek. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Listy
Ogórkowy chłodnik z koperkiem
by Patrycja Kłeczek • • 0 Comments
Listy
Kefir warzywny
by Zuzanna Marczuk • • 0 Comments
Składniki: pół litra kefiru pół litra soku wielowarzywnego z kartonu kilka listków natki pietruszki łyżka drobno posiekanego kopru sól pieprz Sposób wykonania: Kefir, sok, posiekaną natkę pietruszki i koper zmiksować ze sobą. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.