Składniki:
- 1 ½ szkl. kawy
- op. budyniu czekoladowego
- ½ szkl. wody
- rodzynki
- 100 g ciemnego rumu
- ¾ szkl. cukru
- 1 szkl. śmietanki
- łyżka płynnego miodu
Składniki: 12 okrągłych biszkoptów 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej łyżka cukru 4 łyżki wydrylowanych wiśni bita śmietana Sposób wykonania: Na spodzie pucharków ułożyć po 3 biszkopty. Następnie kawę zaparzyć w ½ szkl. wrzątku po czym dodać cukier i skropić nią biszkopty. Odstawić pod przykryciem aż biszkopty wchłoną całą kawę. Wówczas wyłożyć warstwę wiśni, którą przykryć bitą…
Składniki: 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ¼ łyżeczki cynamonu 1 żółtko 1 łyżeczka cukru 50 ml ciepłego mleka śmietanka Sposób wykonania: Kawę zaparzyć w filiżance po czym dodać do niej cynamon i dokładnie wymieszać Następnie żółtko utrzeć razem z cukrem i dodawać stopniowo do kawy. Na sam koniec wlać ciepłe mleko. Całość delikatnie wymieszać, polać odrobiną…
Składniki: 2 paczki okrągłych biszkoptów 1 szkl. naparu z kawy kostka masła 4 żółtka 1 szkl. cukru jajko 1,5 szkl. mleka w proszku 2 serki waniliowe homogenizowane 2 łyżki żelatyny Sposób wykonania: Biszkopty namoczyć w naparze z kawy po czym ułożyć je na dnie formy wyłożonej folią aluminiowej. Następnie żółtka, razem z cukrem i jajkiem…