Składniki: mrożone ciasto francuskie cukier puder koncentrat kremu karpatka 2 żółtka ½ łyżeczki aromatu waniliowego Sposób wykonania: Ciasto lekko rozmrozić po czym przekroić na pół i ułożyć na blasze opłukana zimną wodą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na 20 minut. W miedzy czasie przygotować krem według opisu na opakowaniu po czym wbić do…
Tag: karpatka
Ciasta
Karpatka Agi
by agap • • 0 Comments
Składniki: ciasto: – 1 szkl wody – 1/2kostki masła – 1 szkl mąki pszennej – 5 jaj Sposób przygotowania: Rozpuścić masło w garnku z wodą, doprowadzić do wrzenia. Dodac mąkę i mieszac aż powstanie jednolita masa.Jak wystygnie zmiksowac z jajkami.Podzielić na dwie części i rozłożyc na dwie blachy.Piec około50 min w temp 180 stopni. krem:…
Ciasta
Karpatka
by beata_p1 • • 5 komentarzy
Ciasto: 1 szklanka wody 13 dag margaryny 1 szkl. mąki 5 jaj Składniki na masę: 1,5 szkl. mleka 1 kostka masła lub margaryny 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki kartoflanej 1 cukier waniliowy 1/2 szkl. cukru Sposób przyrządzenia: Zagotować wodę z margaryną wsypać do tego mąkę mieszając aż będzie szkliste. Przestudzić. Mieszając wbijać po…