Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karpatka Agi

Składniki:

    ciasto:
    – 1 szkl wody
    – 1/2kostki masła
    – 1 szkl mąki pszennej
    – 5 jaj

    Sposób przygotowania:
    Rozpuścić masło w garnku z wodą, doprowadzić do wrzenia. Dodac mąkę i mieszac aż powstanie jednolita masa.Jak wystygnie zmiksowac z jajkami.Podzielić na dwie części i rozłożyc na dwie blachy.Piec około50 min w temp 180 stopni.

    krem:
    – 2 opakowania budyniu waniliowego
    – 25 dkg masła
    – 2/3 szkl cukru

    Przygotowanie:
    Budynie ugotować z cukrem według przepisu na opakowaniu, z tym że w proporcjach na jedno opakowanie -ugotować dwa budynie, muszą byc gęste.  Jak masa wystygnie zmiksowac z masłem i przelozyc ciasto i gotowe.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *