Ogrodowa wędzarnia/grill bardzo praktyczna i funkcjonalna. Palenisko wędzarni. Umieszczona z lewej strony regulacja przepływu powietrza bardzo pomocna w procesie wędzenia. „Wytwórnia dymu” czyli owinięte w grubą folię aluminiową w której wykonałem kilka małych otworów…
Tag: karczek
Listy
Schabowe w pikantnej panierce Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry schabu przyprawa do mięsa 4 jajka paczka pikantnych krakersów 1 szklanka bułki tartej 2 łyżki mąki sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Plastry schabu umyć, osączyć na papierowym ręczniku, lekko rozbić, oprószyć przyprawą do mięsa, szczyptą pieprzu i soli do smaku. Krakersy drobniutko rozkruszyć, wymieszać z mąką i tartą bułką. W…
Listy
Roladki schabowe w musztardzie i zielonym pieprzu
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 8 kotletów schabowych ½ szklanki musztardy francuskiej 2 łyżeczki zielonego konserwowego pieprzu 4 łyżki musztardy chrzanowej 2 średnie posiekane cebule 2 łyżki tartego chrzanu pieprz cytrynowy słodka mielona papryka olej mąka Sposób przyrządzenia: Kotlety rozbić, oprószyć cytrynowym pieprzem. Musztardy wymieszać z chrzanem, cebulą i zielonym pieprzem, dodać 2 łyżki wody, doprawić do smaku papryką,…
Listy
Aromatyczne żeberka w grzybowym sosie ze śliwkami Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Duszone żeberka pachnące kminkiem i ziołami Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg żeberek 2 cebule 2 łyżki kminku 2 łyżki ziół prowansalskich ½ szklanki mąki sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić na porcje, oprószyć solą i mąką. Na rozgrzanym oleju podsmażyć na złocisty kolor z każdej strony, przełożyć do garnka i posypać kminkiem i ziołami prowansalskimi,…