Składniki: 1 mała główka włoskiej kapusty 2-3 jabłka 1 cebula sól cukier kwasek cytrynowy 3-4 łyżki oleju 1 /2 łyżeczki musztardy posiekany koperek Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłka zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Następnie musztardę wymieszać z olejem, doprawić do smaku solą, cukrem oraz kwaskiem cytrynowym. Sosem polać sałatkę i posypać jeszcze posiekanym koperkiem.
Tag: kapusta
Listy
Surówka z włoskiej kapusty z sosem vinaigrette
by Dagmara Lorenc • • 0 Comments
Składniki: 1/2 średniej główki włoskiej kapusty 2 winne jabłka 1 marchew 1 mała cebula sos vinaigrette: 3-4 łyżki oleju sól cukier pieprz sok z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłka pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie składniki podane na sos…
Listy
Surówka z włoskiej kapusty ze śmietaną
by Wiktoria Paradowska • • 0 Comments
Składniki: 1/2 średniej główki włoskiej kapusty 2 winne jabłka 1 nieduża cebula 1 ogórek kwaszony sól cukier sok z cytryny 1/3 szklanki śmietany 1 łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłka pokroić w kostkę, cebule posiekać a ogórka pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać śmietaną i doprawić do smaku solą, cukrem…
Listy
Sałatka z czerwonej kapusty, jabłka i cebuli
by Danuta Grzybek • • 0 Comments
Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty 2 jabłka 1 mała cebula sól cukier pieprz sok z cytryny 2-3 łyżki oleju posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłka pokroić w kostkę a cebulę posiekać. Doprawić do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny, pieprzem oraz olejem. Udekorować natką pietruszki.
Listy
Kwaszona kapusta z marchwią
by Daniel Perkowski • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg kapusty 1 cebula marchew 2-3 łyżki oleju sól pieprz posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, cebulę posiekać a marchew zetrzeć na tarce. Całość wymieszać, skropić olejem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Udekorować natką pietruszki.