.jpg)
Składniki:
- ½ główki kapusty
- 2 marchewki
- 1 mały seler
- oliwki
- 1 mały pęczek zielonej pietruszki
- sól
- cukier
- sok z cytryny
.jpg)
Składniki: 1 mała główka młodej kapusty oliwa 1/2 szklanki octu sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym wymieszać ją z oliwą i octem. Doprawić do Samku solą oraz pieprzem.
Składniki: 15 dag kapusty kiszonej 15 dag kapusty białej marchew jabłko cebula 3 łyżki oleju sól cukier łyżka usiekanej zielonej pietruszki Sposób wykonania: Kapusty poszatkować, marchew i jabłko zetrzeć na tarce a cebule posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić całość olejem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.
Składniki: 30 dag białej kapusty duża cebula jabłko 3 łyżki oleju sól cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, cebule posiekać a jabłko zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić olejem i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty 3 dag przecieru pomidorowego łyżeczka usiekanej zielonej pietruszki 3 łyżki oleju cebula cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować a cebule posiekać. Dodać przecier pomidorowy, natkę pietruszki, olej oraz cukier. Całość dokładnie wymieszać.