Składniki: 300 g szatkowanej kapusty czerwonej 300 g szatkowanej białej kapusty olej ocet sól odrobina kminku pieprz Sposób wykonania: Kapusty poszatkować po czym skropić je olejem i octem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz kminkiem.
Tag: kapusta
Listy
Surówka z kapusty kwaszonej z marchewką
by Paulina Andrzejak • • 0 Comments
Składniki: ½ kg kwaszonej kapusty 1 marchewka 1-2 cebule 3-4 łyżki oleju cukier do smaku Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Obraną marchew zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać olejem i doprawić do smaku cukrem.
Listy
Surówka z kapusty z ogórkami i jabłkiem
by Agata Kosiorek • • 0 Comments
Składniki: ½ świeżej kapusty 2 świeże ogórki 4 jabłka 4-5 łyżek oleju lub majonezu 1 łyżka koperku 2-3 łyżki pokrojonego szczypioru sól cukier pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, ogórki pokroić w plasterki a jabłka w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie skropić olejem, solą, cukrem ora pieprzem. Posypać całość posiekanym szczypiorkiem oraz koperkiem.
Listy
Surówka z kapusty i marchewki
by Jolanta Majer • • 0 Comments
Listy
Surówka z kapusty z cebulą
by Paweł Krause • • 0 Comments
Składniki: 400g kwaszonej kapusty 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka pokrojonej zielonej pietruszki 3-4 łyżki oleju 1 średnia cebula cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Dodać do niej posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Polać koncentratem wymieszanym z olejem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

