Składniki: pół główki czerwonej kapusty 30 dag jasnych winogron winne jabłko 10 dag wyłuskanych orzechów włoskich sos: opakowanie jogurtu naturalnego 2 łyżki octu winnego sok z cytryny 2 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, winogrona przekroić na połówki, jabłko pokroić w koskę a orzechy posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie składniki podane…
Tag: kapusta
Listy
Sałatka z kapusty z kiełkami
by Agata Połeć • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg białej kapusty 1 marchewka 1 jabłko 3 łyżki kiełków fasoli mung majonez sok z cytryny lub ocet winny sól, cukier, pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce. Dodać jeszcze kiełki i całość dokładnie wymieszać. Całość polać majonezem i doprawić o smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Listy
Sałatka z kapusty, ogórka i selera
by Karol Terlecki • • 0 Comments
Składniki: kapusta pekińska 3 łodygi selera naciowego 3 małe ogórki małosolne zielona papryka por pęczek świeżej bazylii 3 łyżki sosu winegret z czosnkiem Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, seler zetrzeć na tarce, pory pokroić w krążki a ogórki i paprykę w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać sosem. Udekorować listkami bazylii.
Listy
Sałatka z kapusty, marchewki i śliwek
by Oliwia Kacperska • • 0 Comments
Składniki: 50 dag kiszonej kapusty marchewka 15 dag suszonych śliwek kalifornijskich Jabłko 10 dag kiełków sojowych łyżka oleju słonecznikowego łyżka majonezu łyżeczka cukru pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce a śliwki przekroić na połówki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając jeszcze kiełki. Następnie majonez wymieszać z olejem, pieprzem oraz cukrem.…
Listy
Sałatka z kapusty i moreli
by Weronika Łącka • • 0 Comments
Składniki: 40 dag kapusty pekińskiej 2 pomarańcze 4 morele suszone 100 ml soku pomarańczowego 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki majonezu sok z cytryny pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane pomarańcze podzielić na cząstki a morele pokroić na mniejsze kawałki. Następnie musztardę wymieszać z majonezem, sokiem z pomarańczy i cytryny. Doprawić do smaku pieprzem i polać…