Składniki: 1 kapusta pekińska średniej wielkości 2 udka wędzone 1 puszka kukurydzy 1 duża papryka czerwona 4 ogórki konserwowe majonez sól pieprz 0,5 łyżeczki ziół do sałatek Sposób przyrządzenia: Kapustę poszatkować, udka, paprykę, ogórki pokroić w kostkę, odsączyć kukurydzę i dodać do pozostałych produktów. Na koniec majonez, zioła, sól i pieprz do smaku.
Tag: kapusta pekińska
Sałatki
Sałatka Kasi
by kasia • • 2 komentarze
Składniki: 1 kapusta pekińska (średnia) 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 3 małe papryki (zielona, czerwona, żółta) 1 opakowanie sera fety 1 cebula biała zielona pietruszka płaska łyżeczka ziół do sałatek 2-3 łyżki majonezu 1-2 łyżki jogurtu naturalnego 1 cebula czerwona 1-2 małe ząbki czosnku Sposób przyrządzenia: Kapustę posiekać, zawartość puszek…
Sałatki
Sałatka warstwowa pyszna
by admin • • 1 Comment
Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1/2 kapusty pekińskiej 1 puszka kukurydzy 1/2 pora (cz.biała) majonez ketchup 1 opakowanie sosu do sałatki(w proszku)np koperkowy Sposób przyrządzenia: Pierś pokroić w kosteczkę i usmażyć na oleju można użyć przyprawy do gyrosa. Kapustę pokroić w paseczki i wymieszać z sosem do sałatek(sos rozrobiony zgodnie z przepisem oczywiście).Por pokroić…
Sałatki
Ostra sałatka z pekińskiej kapusty
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg kapusty pekińskiej 2 czerwone ostre papryki 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka białego octu winnego 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu 2 łyżki oleju lub oliwy zielona pietruszka Sposób przyrządzenia: Kapustę obrać z nieświeżych liści, odłożyć kilka ładnych listków pozostałe drobno posiekać, posolić, odstawić na 5 godzin. Odcisnąć dokładnie…
Sałatki
Sałatka szanghajska
by eljot • • 0 Comments
Składniki: • kapusta pekińska • 2 kwaśne jabłka • majonez • musztarda • uprażone ziarnka sezamu • posiekane orzechy włoskie Sposób przyrządzenia: Kapustę drobno poszatkować, jabłka zetrzeć na grubej tarce. Majonez doprawić niewielką ilością musztardy, wymieszać z kapustą i jabłkami, doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać sezamem i orzechami.