Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kapary

Pasta z kaparami

Składniki: rokpol ser 10 dag twaróg 30 dag śmietana 3 łyżki kapary 3 łyżki czosnek 1 ząbek sok z cytryny 1 łyżka koperek 3 łyżki pomidory 2 sztuki sól pieprz świeże zioła Sposób przyrządzenia: Pomidory należy sparzyć w celu obrania ze skórki, następnie wyjąć z nich pestki i pokroić na drobno. Koperek należy bardzo drobno…

Sos musztardowy z kaparami

Składniki: łyżeczka musztardy 3-6 żółtek 2-3 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy z oliwek ½ szkl. octu 3 % łyżka kaprów Sposób wykonania:  Musztardę utrzeć razem z żółtkami oraz cukrem. Następnie dodać oliwę, wymieszać i rozprowadzić całość octem. Na koniec można jeszcze dodać kapary. Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Gosię Domagała

Sznycle cielęce schowane w pomidorach

Składniki: 500 g małych, cienkich sznycelków cielęcych 150 g mąki 4 łyżki oliwy  oliwek 4-6 pomidorów 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanych kaprów 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonego oregano sól pieprz Sposób wykonania: Sznycelki lekko rozbić i obtoczyć w mące po czym obrumienić je na rozgrzanej oliwie, wówczas oprószyć je solą oraz…

Pieczona limanda z kaparami

Składniki: 650 g filetów z limandy 4 łyżki oliwy sól pieprz 2 łyżki kaparów 16 koktajlowych pomidorków Sposób wykonania: Filety oprószyć solą oraz pieprzem po czym ułożyć je w natłuszczonym półmisku. Następnie posypać je kaparami oraz pomidorkami przekrojonymi na pół. Skropić całość oliwą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 15…