Składniki:
- 8 młodych kań otwartych
- 1 szkl. mleka
- 2-3 łyżki mąki
- 2 jajka
- 2-4 łyżki tartej bułki
- 4 łyżki masła
- sól
- pieprz
Składniki: 4-5 dużych kani dwa jajka pieprz, sól do smaku bułka tarta lub pogniecione płatki kukurydziane trzy-cztery łyżki dobrego oleju lub oliwy Sposób Przyrządzenia: Tylko wytrawny grzybiarz będzie wiedział na 100%, że zebrał dorodne kanie na suchym gruncie, a nie muchomory sromotnikowe. Chyba, że zamierzacie podjąć tym daniem teściową to możecie być ignorantami w kwestii…
Składniki: kilka kapeluszy kani(6-7 szt.to zależy od wielkości kapeluszy), 1 kostka margaryny, 2-3 jajka, 0,5 szklanki mleka, 1-2 szklanki bułki tartej, sól i pieprz do posypania. Sposób przyrządzenia: Kanie należy oczyścić, opłukać(nie moczyć!!),lekko osuszyć.Jajka ,mleko roztrzepać dodać sól i pieprz(troszkę mocniej).Kanie można też lekko posolić i posypać pieprzem.Potem zanurzamy w roztrzepanym jajku i bułce a…