Składniki:
- 55 dkg mąki pszennej
- 20 dkg mąki żytniej
- 200 ml wody
- 380 g dobrego jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka soli
- 4 dkg rozpuszczonego masła
- 1 łyżeczka suchych drożdży
Składniki: ½ szklanki jogurtu waniliowego 1 łyżka zagęszczonego soku pomarańczowego 2 obrane, pokrojone w plastry owoce kiwi 1 szklanka obranych, podzielonych na segmenty mandarynek wiórki kokosowe Sposób przyrządzenia: Jogurt wymieszać z zagęszczonym sokiem (syropem) pomarańczowym. Owoce wymieszać, rozłożyć do miseczek deserowych, polać jogurtem i posypać płatkami kokosowymi. Oczywiście skład sałatki można urozmaicać innymi sezonowymi owocami,…
Składniki: 40 dkg filetów z żabnicy 2 łyżki rozpuszczonego masła Marynata: 5 rozgniecionych ząbków czosnku 1/3 łyżeczki tartego imbiru szczypta szafranu 5 dkg tartego sera Cheddar 1 łyżeczka mielonego chili 1 łyżeczka garam masala 1/2 łyżeczka soli 2 łyżki soku z limonki 1/2 szklanki jogurtu 1 łyżka oleju 1 łyżka mąki Sposób przyrządzenia: Filet podzielić…
Składniki: 30 dkg oczyszczonych, pokrojonych 3 cm kawałki łodyg rabarbaru 5 dkg brązowego cukru 1 łyżeczka tartego imbiru 1,3 szklanki jogurtu greckiego 8 dkg brązowego cukru Sposób przyrządzenia: Przygotować 4 kokilki żaroodporne o średnicy około 8 cm. Rabarbar wymieszać z imbirem i 5 dkg cukru. W każdej kokilce ułożyć warstwę rabarbaru z dodatkami. Piec w…