Składniki: 1 kg ryby mąka sok z cytryny olej i masło sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę sprawić, wyfiletować, umyć i osuszyć. Podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła. Każdą porcję ryby dokładnie obtaczamy w mące i smażymy na złoty…
Tag: jesiotr
Ryby
Jesiotr w pomidorach pychotka
by Izunia • • 0 Comments
Ryby
Grillowany filet z jesiotra
by Administrator • • 0 Comments
Ryby
Jesiotr w orzechowej panierce z jeżynowym sosem Barbecue
by Administrator • • 0 Comments
Składniki: 2 filety z jesiotra 100 g posiekanych i podprażonych orzechów laskowych 100 g bułki tartej 2 roztrzepane jajka 2 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Sos: 250 g jeżyn mała posiekana cebula 50 g suszonych na słońcu pomidorów łyżeczka wyciśniętego czosnku 50 g syropu jeżynowego lub malinowego 50 g octu jabłkowego 100 g…
Ryby
Jesiotr w szpinakowej skorupie
by marek • • 1 Comment
Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Jesiotr – 40 dkg Szpinak – 50 dkg Mieszanka Śródziemnomorska Bonduelle – 50 dkg Młoda Marchewka Cała Bonduelle – 30 dkg Jaja Mąka Sól Pieprz Ocet balsamiczny Sposób przyrządzenia: Zamarynowany świeży filet z jesiotra wkładamy do pieca na parowanie, zdejmujemy skórę. Fileta obtaczamy w masie szpinakowej z surowymi jajkami, pieczemy…