Składniki: 25 dag fasolki białej kostka rosołowa 30 dag kiełbasy 3 ziemniaki marchew pietruszka majeranek liść laurowy ziele angielskie sól pieprz Sposób wykonania: Umytą fasolkę wrzucić do garnka, zalać ją litrem wody i gotować na małym ogniu około 30 minut. Po tym czasie wrzucić kostkę rosołową, obrane ziemniaki, marchewkę i pietruszkę pokrojone w kostkę. Na…
Tag: jarzynowa
Porady i Ciekawostki
Zupa jarzynowa z kiełbasą
by Ewelina Maziarz • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Zupa jarzynowa z indykiem
by Piotr Porębski • • 0 Comments
Listy
Kalarepka w serowej skorupce
by Renata Lichota • • 0 Comments
Składniki: 4 młode kalarepy obrane, pokrojone w pół plastry o grubości 1 cm 2 łyżki oliwy 2 drobno posiekane ząbki czosnku 1 szklanka drobno tartego sera (Pecorino) Sposób przyrządzenia: Kalarepę wymieszać z oliwą i czosnkiem, odstawić na 15 minut. Na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia rozłożyć w jednej warstwie pół plastry kalarepy każdy posypując równomiernie…
Listy
Zupa z rzepy, selera i kapusty
by Kornelia Biedroń • • 0 Comments
Składniki: 2 małe, obrane, pokrojone w kostkę rzepy 2 marchewki, obrane i pokrojone w plastry ½ poszatkowanej główki kapusty 1 pokrojona w kostkę cebula 4 łyżki bulionu warzywnego instant 3 pokrojone drobno łodygi selera naciowego 3 litry wody sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte warzywa zalać wodą, dodać listek laurowy, ziele angielskie, bulion w proszku,…