Składniki: 1 kg oczyszczonych, świeżych szparagów pociętych na 5 cm kawałki 1 łyżka oliwy 5 pokrojonych szalotek 1 pęczek rzodkiewki pokrojonej w cienkie plastry 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki 1 łyżka masła sok z połowy cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną szalotkę, smażyć mieszając kilka minut, dodać szparagi i…
Tag: jarskie
Listy
Szparagi gotowane na parze w sosie czosnkowym podane
by Kasia Matejko • • 0 Comments
Listy
Pieczone szparagi z octem balsamicznym
by Jan Bielec • • 0 Comments
Listy
Brokuły z ryżem i serem
by Kazimierz Krzyżański • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg różyczek brokuł 1 szklanka błyskawicznego ryżu ½ szklanki pokrojonej w kostkę cebuli ¼ szklanki śmietany 10 dkg pokrojonego w drobną kostkę sera pleśniowego 2 łyżki roztopionego masła 1 szklanka sosu pieczarkowego Sposób przyrządzenia: W naczyniu żaroodpornym wymieszać wszystkie składniki. Piec przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C.