Składniki: 50 dkg mini marchewek 1 łyżka oliwy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone marchewki wymieszać w misce z oliwą, 1 łyżka natki pietruszki, solą i pieprzem. Tak przygotowane marchewki przełożyć na aluminiową tackę do grillowania i piec mieszając 20 minut. Dodać resztę pietruszki, masło, ewentualnie…
Tag: jarskie
Listy
Pomidory z czosnkiem i parmezanem z grilla
by Dominika Fjałkowska • • 0 Comments
Składniki: 4 dojrzałe pomidory 4 łyżki oliwy 5 rozgniecionych ząbków czosnku tarty parmezan Sposób przyrządzenia: Pomidory przekroić wzdłuż na połowę, wykroić zdrewniałe końcówki szypułek. Rozgnieciony w prasce czosnek wymieszać z oliwą. Pomidory ułożyć na aluminiowej tacce do grillowanie, polać oliwą z czosnkiem, posypać serem i posiekanym koperkiem. Piec na średnio nagrzanym grillu aż ser się…
Listy
Kolby kukurydzy grillowane, glazurowane
by Patrycja Stanisz • • 0 Comments
Składniki: 6 kolb kukurydzy oliwa sól, pieprz ½ szklanki Sosu barbecue Sposób przyrządzenia: Delikatnie aby ich nie uszkodzić odciągnąć liście pokrywowe z kolby kukurydzy, usunąć włókna. Kolbę nasmarować obficie oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Liście pokrywowe ułożyć w pierwotnym położeniu tak aby szczelnie okrywały kolbę z ziarnami. Piec na dobrze nagrzanym grillu przez około 15…
Listy
Cykoria z grilla
by Ewelina Nowak • • 0 Comments
Składniki: cykoria oliwa sól, pieprz mielony Sposób przyrządzenia: Oczyszczone cykorie przekroić wzdłuż na 2 połowy. Zrosić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Piec na średnio gorącym grillu zaczynając od strony przecięcia. Gdy lekko się zezłoci obrócić i opiec z drugiej strony.
Listy
Pieczona brukselka na sposób azjatycki z sosem żurawinowym
by Kinga Wilk • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg pokrojony wzdłuż na połowę brukselek 1 łyżka oliwy 2 łyżki cukru 2 łyżki wody ½ szklanki suszonych żurawin 1 łyżka sosu chili 1 łyżeczka oleju Sposób przyrządzenia: Brukselki ułożyć na blaszce do pieczenia cięciem w dół, skropić oliwą. Piec przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni C przez 30…