Składniki: 6 jajek na twardo 3 łyżki masła 3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku łagodna papryka pieprz i sól do smaku liście sałaty rzodkiewki Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół. Następnie wyjąć delikatnie żółtka. Do żółtek dodać kawałek masła oraz posiekany szczypiorek. Całość dokładnie utrzeć. Farsz doprawić…
Tag: jajko
Listy
Jaja z pieczarkowym nadzieniem
by Wanda Grad • • 0 Comments
Listy
Pasta z twarogu i wędzonej ryby
by Paulina Ceglarek • • 0 Comments
Składniki: 15 dag półtłustego sera twarogowego 4 dag masła 10 dag wędzonej ryby kilka łyżek kremówki koperek szczypiorek sól pieprz Sposób wykonania: Twaróg rozdrobnić widelcem i dodać do niego kawałek masła. Rybę również rozdrobnić i dodać do sera. Wrzucić jeszcze posiekany koperek oraz szczypiorek i dodać kilka łyżek kremówki. Całość dokładnie utrzeć aż powstanie jednolita…
Listy
Jaja z farszem szczypiorkowo-koperkowym
by Kornelia Słomska • • 0 Comments
Składniki: 5 jaj ½ pęczka szczypiorku ½ pęczka koperku łyżka śmietany łyżeczka musztardy kilka liści sałaty sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół. Następnie delikatnie wyjąć żółtka i dodać do nich posiekany koperek, śmietanę oraz musztardę. Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą oraz…