Składniki: 4 jajka na twardo 1-2 łyżki siekanego szczypiorku pół szklanki śmietany sól cukier cytryna i nieco musztardy do smaku Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół. Następnie wyjąć delikatnie żółtka. Do żółtek dodać posiekany szczypiorek oraz śmietanę. Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą oraz…
Tag: jajko
Listy
Pasta z żółtego sera i serka homogenizowanego
by Aldona Kukiełka • • 0 Comments
Składniki: 10 dag żółtego sera 2 łyżki serka homogenizowanego 1-2 łyżki majonezu 5 dag łuskanych orzechów włoskich sproszkowana papryka sól Sposób wykonania: Żółty ser zetrzeć na tarce i dodać go do serka homogenizowanego. Następnie dodać jeszcze majonez oraz posiekane orzechy. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać aż powstanie konsystencja pasty. Wówczas doprawić pastę jeszcze solą…
Listy
Pasta z żółtego sera z jajkiem i musztardą
by Konrad Budny • • 0 Comments
Składniki: 10 dag żółtego sera 2 jaja łyżka majonezu łyżeczka musztardy szczypiorek 2 ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Ser zetrzeć na tarce. Następnie jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Do jajek i sera dodać jeszcze posiekany szczypiorek, majonez, musztardę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dokładnie utrzeć na jednolitą masę. Na…
Listy
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
by Gienek Mrówczyński • • 0 Comments
Listy
Babeczki z mascarpone
by Agnieszka Gębka • • 0 Comments
Składniki: 12 dag biszkoptów o smaku migdałowym 5 łyżek likieru Amaretto 4 jajka 6 dag cukru 25 dag serka mascarpone prażone płatki migdałów Sposób wykonania: Biszkopty pokruszyć i zalać amaretto po czym odstawić je na kilka minut. W miedzy czasie żółtka ubić razem z cukrem, wówczas dodać biszkopty i serek mascarpone. Całość delikatnie wymieszać. Gdy…