Składniki: 8 oscypków 16 suszonych śliwek Sposób wykonania: Osypki przekroić na połówki po czym ułożyć je blasze jeden obok drugiego. W przerwy miedzy plasterkami ułożyć połówki śliwek pozbawionych pestek. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i zapiekać około 8 minut.
Tag: jajko
Listy
Zapiekane oscypki z żurawiną
by Ilona Gajewska • • 0 Comments
Składniki: 8 oscypków 8 łyżek żurawin Sposób wykonania: Oscypki ułożyć na blasze wyłożona folią aluminiową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na około 8 minut. Po tym czasie wyjąć, udekorować żurawiną i od razu podawać.
Listy
Omlet po azjatycku
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 6 jajek 1 pęczek szczypiorku 6 paluszków krabowych 6 łyżek mąki olej 3 łyżki kukurydzy konserwowej pieprz sól Przygotowanie: Paluszki kroimy w plasterki i dodajemy pozostałe składniki. Po wymieszaniu dzielimy masę na 3 porcje i smażymy kolejno na oleju ,na wolnym ogniu z każdej strony . Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Listy
Pasta twarogowa Marzeny
by Marzena Gad • • 0 Comments
Listy
Kulki jajeczne
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 6 jajek 1/2 cebuli 10 dag. szynki 1/4 szkl. majonezu 1/2 szkl. orzeszków solonych kilka liści sałaty Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Drobniutko siekamy. Mieszamy z pokrojoną cebulą, dodajemy posiekaną szynkę i majonez. Z powstałej masy formujemy małe kulki. Obtaczamy je w posiekanych solonych orzeszkach. Liście sałaty układamy na półmisku. Na…