Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jajko

Serowe kulki na czerwono

Składniki: 200 g sera camemberta 100 g twarogu ½  czerwonej papryki sól pieprz Sposób wykonania: Ser camembert oraz twaróg dokładnie ze sobą wymieszać, rozgniatając widelcem. Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować małe kulki. Następnie paprykę drobniutko poszatkować  i obtoczyć w niej kulki.

Serowy przysmak z natką pietruszki

Składniki: 200 g sera camemberta 100 g twarogu 1 pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Ser camembert oraz twaróg dokładnie ze sobą wymieszać, rozgniatając widelcem. Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować małe kulki. Natkę pietruszki  drobno posiekać i obtoczyć w niej kulki.