Składniki: kilka środkowych listków sałaty 1 jajo 1 pomidor 1 łyżka posiekanej rzeżuchy 5 dag szynki lub ugotowanego mięsa sos vinaigrette Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki, pomidory pokroić w kostkę, szynkę w paseczki a jajko na cząstki. Delikatnie połączyć wszystkie składniki. Polać sosem winegret i posypać posiekać rzeżuchą.
Tag: jajko
Listy
Sałatka pieczarkowa z jajkiem
by Adam Frankowski • • 0 Comments
Składniki: 30 dag pieczarek 3 jajka ugotowane na twardo 10-15 dag sera żółtego pęczek grubego szczypioru 2 łyżki majonezu 1 łyżka chudej śmietany odrobina oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Obrane i pokrojone pieczarki lekko przesmażyć na oliwę. W między czasie jajka i ser pokroić w kostkę a szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze…
Listy
Jajka faszerowane tuńczykiem
by Olga Jarosz • • 0 Comments
Składniki: 6 jajek 1 puszka tuńczyka 1 ogórek konserwowy 1 łyżka majonezu ½ łyżeczki szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Następnie wyjęte żółtka utrzeć razem z majonezem i tuńczykiem. Doprawić do smaku sola ora pieprzem i wypełnić pastą otwory po żółtkach. Posypać…
Listy
Kulki serowe z płatkach migdałowych
by Żaneta Nowacka • • 0 Comments
Składniki; 200 g niebieskiego sera pleśniowego 100 g twarogu 60 g płatków migdałowych sól pieprz Sposób wykonania: Twaróg rozgnieć widelcem i dodając ser pleśniowy dokładnie razem wymieszać. Doprawić do smaku solą ora pieprzem. Z powstałej masy uformować kulki, które obtoczyć w posiekanych płatkach migdałowych.
Listy
Przekąska z sera pleśniowego i twarogu
by Żaneta Nowacka • • 0 Comments
Składniki; 200 g niebieskiego sera pleśniowego 100 g twarogu 60 g orzechów włoskich sól pieprz Sposób wykonania: Twaróg rozgnieć widelcem i dodając ser pleśniowy dokładnie razem wymieszać. Doprawić do smaku solą ora pieprzem. Z powstałej masy uformować kulki, które obtoczyć w posiekanych orzechach.