Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jajko

Żółta pasta z bryndzą

Składniki: 100 g bryndzy 100 g śmietankowego serka 1 żółta papryka 1 łyżeczka curry sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Bryndze rozgnieć widelcem po czym dodać do niej serek śmietankowy, posiekaną paprykę oraz curry. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.

Pasta na czerwono z bryndzą

Składniki: 100 g bryndzy 100 g śmietankowego serka 1 czerwona papryka ½ łyżeczki sproszkowanej  papryki sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Bryndze rozgnieć widelcem po czym dodać do niej serek śmietankowy, posiekaną paprykę oraz paprykę w proszku. Całość dokładnie wymiesza i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.

Pasta z żółtego sera Weroniki

Składniki: 200 g żółtego sera 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki śmietany 2 żółtka sól pieprz Sposób wykonania: Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, po czym dodać do niego żółtka i całość dokładnie utrzeć. W trakcie dodając jeszcze śmietanę oraz musztardę. Na koniec dodać jajka ugotowane na twardo pokrojone w drobną kostkę. Doprawić do smaku…

Pasta chrzanowa na twarożku

Składniki: 200 g twarogu 2 łyżki startego chrzanu 2 łyżki śmietany ½ pęczka koperku sok z cytryny sól cukier Sposób wykonania: Twaróg rozetrzeć dokładnie wymieszać. Następnie dodać do niego chrzan, śmietanę oraz posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny oraz cukrem.

Pasta z twarogu i rzodkiewek

Składniki: 200 g twarogu 2 pęczki rzodkiewek ½ pęczka koperku sok z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Rzodkiewki zetrzeć na tarce po czym odstawić. Gdy puszczą sok, odcisnąć go i dodać do nich rozgnieciony widelcem ser. Dodać jeszcze posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.