Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jajka faszerowane

Jaja faszerowane III

Składniki na 20 sztuk: 10 jaj ugotowanych na twardo Składniki na farsz do czterech połówek jaj: (1): 2 łyżki tłustego twarogu 1 łyżka siekanych ziół 2 łyżki mleka szczypta soli (2): 2 łyżki sera cottage (ziarnisty twaróg) 1 łyżka drobno startej marchewki 1 łyżeczka mielonych orzechów laskowych szczypta soli i pieprzu (3): 2 łyżki tłustego…

Jaja faszerowane II

(1) Składniki: 8 jaj ugotowanych na twardo 50g filetów śledziowych kilka nadziewanych oliwek żółtko czosnek pieprz bułka tarta tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia: Jaja przekroić wzdłuż na pół, nie uszkadzając skorupki. Wyjąć zawartość, posiekać z filetami i oliwkami, połączyć z żółtkiem, doprawić. Napełnić skorupki , posypać bułką tartą, przycisnąć ręką, usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać…

Jajka faszerowane.

Skład: 6 jaj ugotowane mięso szynka majonez kielecki chrzan szczypiorek sok z cytryny ogórek pół czerwonej papryki pomidor puszka sardynek lub szprotek w oleju pół dymki twarożek naturalny kawałek pora sól, cukier i pieprz. Sposób przyrządzenia: Ugotować jaja na twardo, obrać. Każde jajko przeciąć wzdłuż na połowę. usunąc żółtko a w jego miejsce nałożyć farsz.…