Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jajeczna

Jajka nadziewane pieczarkowym farszem

Składniki: 4 ugotowane na twardo jajka 8 pieczarek 1 cebula 2 łyżki oleju 2 łyżki majonezu tarty żółty ser sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połowy, wyjąć żółtka. Małą łyżeczką ostrożnie powiększyć otwór pozostały po wyjętym żółtku. Pieczarki oczyścić drobniutko pokroić, podobnie pokroić obraną cebule. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć…

Sałatka z pieczarek i jajek

Składniki: 35-40 dkg pieczarek 1 duża cebula 4 jaja ugotowane na twardo 2-3 łyżki śmietany 1 łyżka majonezu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki drobno pokrojone delikatnie poddusić na maśle. Cebulę rozdrobnić. Jaja pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać. Doprawić solą i pieprzem na ostro. Pieprz powinien być wyraźnie wyczuwalny. Całość wymieszać ze śmietaną i majonezem. Podana…

Dip jajeczny

Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu lub śmietany 2 łyżki posiekanego szczypiorku lub zielonej cebulki 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka pokroić w drobną kosteczkę. Majonez wymieszać z jogurtem i musztardą połączyć z jajkami i szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem.

Jajecznica z kiełbasą

Składniki: 3 jajka łyżeczka masła najlepiej klarowanego 20  dkg kiełbasy posiekany szczypior lub zielona cebulka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzania: Do miseczki wybić jajka, dodać sól i pieprz oraz posiekany szczypiorek, dokładnie wymieszać Rozpuścić masło na małej patelni Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, a gdy się lekko przyrumieni wlać masę jajeczną. Podgrzewać i mieszać,…